Hjem Weblinker Om Oss

itBergen.no™
Har ''stormaktene'' stilt det rette spørsmålet?  
Redaktør
George W. Bush
FOTO: Bergens Tidende
George W. Bush var tidlig ute og tilbød Russland sin "hjelp" i forbindelse med med den pågående gisselaksjonen i Kaukasus. Har han noe å tilføre? 


Dersom det er militær hjelp Bush tenker på, har Putin så han klarer seg. Dersom det gode råd han tilbyr, er mange i tvil om han er den rette person, en person som hevder at verden er blitt tryggere etter invasjonen i Irak. Lurer på i hvilke verdensbilde han oppholder seg?

Oppe i all denne elendigheten, hvor stadig nye folkegrupper reiser seg og gjør opprør, på en måte som vi alle beklager og tar avstand fra, er det et helt elementært spørsmål som lederne i de mektigste landene burde ha stilt. "Hvorfor blir det terrorister"?

Når folk i generasjoner har blitt undertrykket og bombet tilbake til steinalderen, fordi andre nasjoner har økonomisk og sosial fordel av dette (olje og andre naturforekomster), ja da er det ikke så rart at folk tyr til ytterligheter.

Oppe i all denne elendigheten er det toppledere som trekker religion inn i bilde, ikke bare i de muslimske land, men også i USA. Ledere står frem og forteller hvordan de ber og hvor "fromme" de er. Det er ikke for oss å avgjøre, og et religiøst forhold er et forhold mellom den enkelte og det man tror på. Den personlige tro er ikke en salgsvare i en nominasjon. Da blir det for "amerikansk".

Slik stormaktene behandler andre folkegrupper, fører bare til en øye for øye, og tann for tann politikk, hvor voldsbruken bare øker. Kanskje på tide med mere "menneskelige" presidenter i USA og Russland, som kan føre en dialog med "terroristene"? 

Les mer om USA og "den trygge verden".

Skrevet 03 September kl. 14:57 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Redaktør
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Redaktør:
Vi arbeider for lite her i landet, mener noen på et kontor i Oslo.

 Poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 3


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

Redaktør

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2020
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.097 Sekunder