Hjem Weblinker Om Oss

itBergen.no™
Fundamentalistene styrer utkantkirkene, mener mange!  
Redaktør
Foto: Anne Elisabeth Næss
Foto: Anne Elisabeth Næss
Biskop Rosemarie Køhn.

Atter er det strid innen den norske kirke, og atter er det fudamentalistene som styrer i følge manges mening. Karl I. Hagen har tidligere gått ut mot det han mener er fundamentalister, men nå er han totalt fraværende.


I følge dagens VG, var det meningsrådet i Hareide som søndag kveld kom fram til  det de håpet skulle være et kompromiss i striden mellom biskop Køhn og kapelan Michael Møgster i Hareide. 

Møgster nekter biskop Køhn å preke i "hans" kirke, med begrunnelse at Køhn ordinerer homofile prester. Ville Møgster nektet en mannlig biskop som ordinerte homofile prester, å preke i Hareide kirke? Neppe. Køhn er i tillegg kvinne, som ifølge enkeltes oppfatning av bibelen skal tie i forsamlinger. Dette i følge skrifter som er nedtegnet etter overleveringer gjennom generasjoner og i en helt annen kultur og miljø for over 2000 år siden. Verden har forandret seg. Trond Viggo sin sang med teksten "Tenke sjæl" bør gis til kapelan Michael Møgster snarest i følge sognebarn i Hareide!

Vi lurer på om enkelte av disse konservative prestene tviholder på seder og skikker, og vil beholde dem som for 2000 år siden, i frykt for å miste inflytelse, makt og presisje. Ja, at det er makt det dreier seg om, ser man bare ved å studere prekestolen, hvor presten opphøyes og ser "ned" på kirkegjengeren. 

Igjen er vi tilbake til den klassiske "krigen" innen teologi. Det jeg tror er det "eneste riktige", og følgelig tar alle andre med avvikende syn og meninger "helt feil". Jeg undres ofte, svært ofte, hvor toleranse, nestekjærligheten og tilgivelsen tok veien innen Kirken. I det vi lærte som barn var dette bærebjelken i all tro. Kanskje en del innen Kirken burde rykke tilbake til start, og begynne på nytt?

Slik utviklingen med oppslutningen om Kirken har endret seg negativt de siste 10 årene, vil en opptrapping fra det enkelte kaller "de fundamentalistiske prestene", føre til at Kirken blir et sted for de spesielt interesserte. Det er vel ikke meningen, eller er det dette "de" ønsker?

Skrevet 20 September kl. 00:00 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Redaktør
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Redaktør:
Vi arbeider for lite her i landet, mener noen på et kontor i Oslo.

 Poengsum
Gjennomstnitt: 4.85
Stemmer: 7


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

Redaktør

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2020
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.085 Sekunder