Hjem Weblinker Om Oss

itBergen.no™
Det er bekreftet. Bergen henger ikke med i svingene!  
Offentlig
Bergen Kommune Så er det bekreftet. Bergen er seg selv nok, noe itBergen tidligere har påpekt. I dagens Bergens Tidende står oljeekspert German Nilsen frem og feller en drepende dom over Bergen sin mangel på satsing på profilering mot oljeindustrien.


Både Bergens politikere og Bergen Næringsråd får så ørene flagrer for mangel på initiativ etter en rekke henvendelser.

itBergen har tidligere påpekt at politikerne oppfører seg som om de mener at Bergen er seg selv nok, og at oljeselskapene nesten bør være glade for å få komme til Bergen.

Kanskje Bergen mangler evnen til å absorbere og ta opp i seg nye firma uten rot i byens fortid. Kanskje arven fra Hanseatene med det mange kaller "innavl" og "samrøre" fortsatt lever?

itBergen har også fått en rekke henvendelse fra næringslivet i Bergen, som mener at Bergens Næringsråd ser ut til å være mer opptatt av kurs, konferanser og hyggelige blåturer og årsfester, enn å være et lokomotiv i videreutvikling av næringslivet i regionen.

Tidligere har BT vist til at ingen oljeselskaper har takke ja til å legge hovedkontoret til Bergen, mens Stavanger og Oslo får tilslag. Garman Nilsen uttaler blant annet:

"Tafatte, usynlige og feilsporede. Slik beskrives politikere og oljelobby i Bergen av Norges tidligere handelsråd for olje og gass i Houston. Det er null respons i Bergen. Ingen ting skjer, sier German Nilsen.

For tre uker siden sendte jeg en melding til Bergen Næringsråd på vegne av et selskap i Houston sier Nilsen. Ennå er det ikke kommet noe konkret svar. Det har jeg derimot fått på tilsvarende henvendelse til Stavanger og Oslo."

Les også:  Hva er feil med Bergen og Regionen
Les hele saken i BT

 

Skrevet 10 February kl. 20:34 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Offentlig
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Offentlig:
Er byrådet i lommen på utbyggere?

 Poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 5


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

Offentlig

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2020
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.095 Sekunder