Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :
 Annonse (3)

Webhotell mini

Er USA verdens største demokrati?  
RedaktørDette hevder en rekke presidenter og ledere i USA, selv om opinionen rundt om i verden gir tydelig uttrykk for at de ikke ser på dagens USA med de samme briller som tidligere.

For det første har mange vanskelig med å forstå, at de foretak og enkeltpersoner som gir de største økonomiske bidrag til en presidents valgkampen, får de største kontraktene, som i dag i forbindelse med ”gjenoppbygging” av Irak. Her i landet mener mange at en slik fremgangsmåte ville blitt etterforsket av Økokrim. Et annet eksempel, som får mange til å tvile, er at de som betaler mest har stor innflytelse på politikken, mens de fattige og husløse nesten er fratatt alle rettigheter.

Tirsdag 03.02.04 kl 23:15 sendte Nrk. TV en britiske dokumentar om Guantanomo basen på Cuba. Filmen var rystende og gjorde et sterkt inntrykk. På basen holder USA flere hundrede personer fengslet uten lov og dom, og under forhold som Røde Kors og menneskerettsgrupper hevdet var kid napping og tortur. De av fangene som ikke er sluppet fri skal stilles for en domstol (kommisjon) av offiserer ”oppnevnt” av presidenten.

Mange land som tidligere samarbeidet med USA, forsøker å påvirke USA til å stille eventuelle fanger for Menneskeretts domstolen i Haag, for å påse at de får en mest mulig uhildet behandling. Foreløpig har USA arrogant avfeid alle henvendelser. Summen av alt dette, får mange til å tvile på om USA virkelig er et demokrati.

Skrevet 04 February kl. 14:38 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Redaktør
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Redaktør:
Vi arbeider for lite her i landet, mener noen på et kontor i Oslo.

 Poengsum
Gjennomstnitt: 3.33
Stemmer: 3


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

Redaktør

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2019
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.106 Sekunder