Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :
 Annonse (3)

Webhotell mini

Staten, det er Oslo det!  
Redaktør
Minister Torild Skogsholm Utsagnet i overskriften er sakset fra Bergens Tidende fra tidligere. Samferdselsminister Torhild Skogsholm mener i følge BT 11.03.04 at av en investering på 6 milliarder til jernbanen, hvorav størsteparten går til Osloregionen, vil ha stor inflydelse for resten av landet??


Med en slik feilaktig innstilling til de faktiske forhold, er det ikke rart at distrikts Norge sakker akterut.

Ifølge Asplan sine undersøkelser for 1998, var overføringene til Oslo-regionen var ca. Kr 7.000 pr. person. dvs. 4,6 milliarder (54 %). Regionen stod for verdiskapning på bare 7 %.

For Vestlands-regionen var: Overføring pr. person ca. kr. 900, dvs. ca. 0,8 milliarder (12 %). Regionens verdiskapning ca. 43 %. 

Selv om tallene for de siste år kan korrigeres er helt sikkert forholdene de samme. Hvordan statsråden da kan si at investeringene i Oslo-regionen har en positiv innvirkning på resten av landet, må skyldes uvitenhet.

I dag sentreres "alt" rundt Oslo, som "skriker" etter investeringer i nye veiprosjekter.

Stopp denne utviklingen. Flytt hovedkontorene ut i der hvor de opprinnelig hører hjemme og verdiene skapes. I disse IT tider kan fortsatt alt gjøres ute i distriktene, som vi gjorde tidligere. Man trenger ikke bygge motorveier for å transportere oslofolk skal inn på et "hovedkontor" for å flytte papir, eller hente posten. Disse folkene kan få hjemmekontor som andre.

Bruk investeringene i infrastrukturen ute i distriktene for å lette transport av halvfabrikata og ferdige eksportprodukter.
I et tidligere innlegg i BT spør Are Næss: "Har vi råd til Oslo?" Ja mon det?

Skrevet 11.03.04

Vi gjør oppmerksom på at BNP for hver region regnes ut etter faktura/bokførings adresse. I utgangspunktet skulle alle hovedkontor fortsatt ligge i distriktene hvor verdiene ble skapt og bokføres som tidligere.

Hovedkontorene ble bit for bit flyttet til Oslo med herværende adresse. Man ansatte en rekke personer for å flytte papir i Oslo, og sitte i bilkøer.

Som alibi for sin egen jobb, eller for å slå i hel en dag,  begynte lederne å hente inn folk fra distriktene til ulønnsomme og unødvendige møter, møter som tidligere ble avholdt ute i distriktene, ofte i lunch pausen og til en bøkdel av kostnadene og uten forurensing ved reisen!

I disse IT tider, bør det være mulig å avholde langt flere Video-, Web- og telefonmøter enn det gjøres. Det er kun fly-, transport- og bompengeselskapene som tjener på all reiseaktiviteten.

Undertegnede vet etter 40 år i næringslivet at en rekke av møtene som avholdes av de såkalte hovedkontorene i dag, er helt unødvendige og fullstendig bortkastet tid og penger for firmaene!

Skrevet 11 March kl. 13:30 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Redaktør
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Redaktør:
Vi arbeider for lite her i landet, mener noen på et kontor i Oslo.

 Poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 7


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

RedaktørØkonomi

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2019
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.125 Sekunder