Omorganisering av NRK!
Dato: 27 June kl. 15:21 Emne: Media

NRK I følge media, har Nrk alt bestemt hvordan omorganisering av TV kanalen skal bli fra 2009.

Målet er å bi mer effektiv og spare penger. Alt i jakten på seere og markedsandeler.
Kulturminister Trond Giske
Kulturminister Trond GiskeI følge de opplysninger itBergen sitter med, skal kanalen deles. Hoveddelen for TV programmene skal ligge i Oslo, mens distrikts- og lokaldelen skal samles på et sted utenfor Oslo.

Det er da mange atter spør seg. Hvor?

Bergen har frem til i dag, hatt redaksjonen for Norge Rundt og Norge i dag, og har vist at de klarer denne oppgaven utmerket. Hva som skjer fra 2009 er derfor veldig viktig for kompetansen som er bygget opp både i og utenfor Nrk bygget på Minde.

Mange frykter at den sittende kulturministeren, Trond Giske, som er generalforsamling i Nrk, vil gi sin hjemby Trondheim en liten gave i forbindelse med omorganiseringen av Nrk. Så er det dette med parttilhørighet da. Trondheim har jo et rødgrønt bystyre. Belønning???

Dersom dette slår til og TV2 i 2009, når konsesjonsvilkårene går ut, også flytter fra Bergen, er dette en trend vi kjenner fra tidligere omorganiseringer/fusjoner av firma med hovedkontorer i Bergen. Høytidelige lovnader om tilstedeværelse og opprettholdelse av fortsatt hovedkontor i Bergen, har vanligvis hold i knapt 2 år, så sitter "sjefene" på Aker Brygge.

En flytting vil ha svært negative ringvirkninger på Film og Data miljøene som er bygget opp rund mediahusene! Vi håper derfor at de folkevalgte nå agerer som et bergensk uttrykk tilsier. Legg dokker sammen og gjør nokke!


Denne artikkelen kommer fra itBergen.no™
http://www.itbergen.no

Adressen til denne artikkelen er:
http://www.itbergen.no/modules.php?name=News&file=article&sid=270