Forsøker huseier å ødelegge levebrødet til sin egen leietager?
Dato: 12 July kl. 09:42 Emne: Redaktør

Fra Roald's kro i Åsane
Roalds Kro i Åsamyrane

Forsøker huseier å ødelegge levebrødet til sin egen leietager?

Dette spørsmålet stiller itBergen, som i flere år har arbeidet tett med eierne av Roalds Kro, God Smak.

Det har tatt år med knall hardt arbeid å oppnå den status som kroen i dag har. Huseierens innføring av parkeringsautomat kan ødelegge alt dette arbeidet. Hvorfor?I følge Åsane Tidende (ÅT), skulle opprinnelig Frydenborg Eiendom fra 1. januar i år innføre betaling for å parkere utenfor Roalds Kro i Åsamyrane. Eierne av Roalds Kro ville ikke godta dette, og etter måneder med diskusjoner, fikk Frydenborg Eiendom i stedet satt opp en betalingsautomat, der alle kunder må løse billett.

Det er gratis å parkere i inntil to timer, men billett må løses, ellers blir det bot, om en så bare har vært innom for å kjøpe en avis. Systemet ble innført i mai.

Dette systemet er helt håpløst. Flere ganger har vi opplevd at kunder har vært rett innom for å handle noe i kiosken, eller bare for å hente mat de har bestilt hos oss. Så har kunden kommet ut igjen til bot i vindusruten. Det er fullstendig vanvittig, sier eier og daglig leder på Roalds Kro, Anne Olsen til ÅT.

Begrunnelsen for at en skulle innføre betaling her, var at man skulle bli kvitt tjuvparkering på området. Jeg kan ikke se poenget med det, for tjuvparkering har ikke vært noe problem her. Jeg synes også at det er litt underlig at Frydenborgs bygg rett ved siden av, ikke har noen parkeringsautomat.

Pengene som tjenes inn på dette parkeringssystemet, må hovedsakelig komme fra kunder som glemmer å ta ut en gratisbillett når de skal inn til oss. Vi synes ikke mye om det, sier hun.

itBergen håper at noen hos Frydenbø Eiendom skjærer igjennom og fjerner automaten for Roald Kro sine kunder. Hvem vil i fremtiden leie hos en huseier som legger ut snubletåder for leitakeren? Er kravet om stadig høyere profitt hos eiedomsselskapene nå blitt så høyt, at enkelte av dem skyter seg selv i foten? 

Les mer i ÅT.


Denne artikkelen kommer fra itBergen.no™
http://www.itbergen.no

Adressen til denne artikkelen er:
http://www.itbergen.no/modules.php?name=News&file=article&sid=272