De vil lage Norges sikreste PC
Dato: 28 January kl. 00:00 Emne: Data

Thomas Rønn-Aar, Morten Jørgensen og Espen Aasebø
Foto: Eirik Hagesæter BA
Det vi tilbyr bør være en uslåelig kombinasjon, sier disse tre karene om samarbeidet som skal gi bergenserne sikrere og mer brukervennlige pc-er.

Av Camilla Fosse Publisert  21.01.2009 - 16:55 Oppdatert 21.01.2009 - 17:04.  Foto Eirik Hagesæter


Thomas Rønn-Aar, Morten Jørgensen og Espen Aasebø (14.01.2009).
 – Tanken er at du skal kunne kjøpe en datamaskin, med ferdig installert AVG virusprogram som du kan benytte fritt i ett år. I tillegg skal PC-en også inneholde programmet «Soft Rescue», som gjør overføringen av programmer fra den gamle til den nye PC-en mye lettere.

Det forteller Thomas Rønn-Aar, Morten Jørgensen og Espen Aasebø, representanter for de tre bergensbedriftene som i fellesskap har utviklet denne ideen.

TCI Computers, Anovasoft og Wintek Nordic Group står for hver sin del av samarbeidet, som ifølge dem vil resulterer i Norges tryggeste PC-er.

Arbeid og penger
UNIKT: Fra og med denne uken vil samtlige PC-er fra TCI Computers som legges ut for salg komme med disse to programmene ferdig installert, uten ekstra kostnad.

Programvaren «Soft Rescue» som er utviklet av Anovasoft er ifølge salg og markedssjef Thomas Rønn-Aar et unikt produkt på det norske markedet.

– Med dette programmet kan du flytte de programmene du vil ha fra den gamle PC-en til den nye, uten å måtte lete frem installasjons-CD og koder, sier han.

– Samtidig kan vi garantere en virusfri flyt, ettersom programmene ikke kopieres, men reinstalleres på den nye PC-en.

Ifølge Rønn-Aar innebæ rer dette at du kan beholde de programmene og dokumentene du ønsker fra den gamle pc-en, men uten å overfø re eventuelle virus eller andre problemer.

NY STANDARD: Virusprogrammet AVG distribueres av Wintek Nordic Group, som eneste distributør i Skandinavia.

Ifølge daglig leder Espen Aasebø gir dette programmet svært god beskyttelse fordi det fanger opp truslene mot pc-en også før du navigerer inn på en side som kan inneholde virus.

– Trusselbildet på internett har endret seg fra å hovedsakelig bestå av virus, til å i større grad bestå av trojanere og så kalt «malwares», sier Aasebø.

– AVG fanger opp alle disse truslene.

Ifølge teknisk sjef for TCI, Morten Jørgensen, distribueres PC-ene hovedsakelig via leverandø rer i Bergen, men de tre har forhåpninger om at også andre vil fatte interesse for konseptet.

– Vi hå per at denne kombinasjonen blir tatt godt imot på markedet, og at dette kan bli en ny standard på nye datamaskiner, sier de.

– Det bør være en uslåelig kombinasjon.

Her kan du lese mer og bestille produktene:  Datasikkerhet


Denne artikkelen kommer fra itBergen.no™
http://www.itbergen.no

Adressen til denne artikkelen er:
http://www.itbergen.no/modules.php?name=News&file=article&sid=281