Nei Henning Warloe. Det er i morgen det er 1. april!
Dato: 31 March kl. 18:47 Emne: Offentlig


Idrettsråd Henning Warloe
Det var sikkert mange med undertegnede som satte morgenkaffen i halsen, da de leste dagens (31.03.09) papirutgave av Bergens Tidende, hvor idrettsråd Henning Warloe (H) hevdet, at det var målrettet satsing fra Bergen Kommune som var årsaken til alle gull som drysset nedover Bergen.


Vi får trøste oss med at valgkampen til Tinget alt er i gang. Mange mener at dersom vi får flere slike virkelighetsfjerne politikere på Hordalandsbenken på Tinget, ja da blir regionen vår dårlig stilt!

Politikere i Bergen har fått sterk kritikk for å ”drysse” penger over topputøvere. Dette vitner ikke om målrettet innsats, men mulighet for Kommunen å høste æren av gullmedaljer.

Ved målrettet innsats ligger alt fra utbygging av haller og idrettsanlegg. Her ligger Bergen Kommune på jumboplass.  Før den enkelte kan motta stipend, må de ha noen steder til å trene.

- Når det gjelder Idrettshaller, mangler Bergen minst 3 Ishaller samt en rekke turn, allbrukshaller og baner.

- Fyllingen IL ønsker å oppgradere Framo Hallen. Hvor er Bergen Kommune?

- Kunstgressbaner og ballbinger er for det meste betalt av Trond Mohn og det lokalt næringsliv, og med en rekke ildsjeler som motorer.

- Bergen har en verdensmester på skøyter Rune Stordal. I tillegg har Bergen en rekke talenter og blant dem verdens beste 16 åring, Sverre Lunde Pedersen. Disse talentene kunne greid seg med Slotthaug kunstisbane, men med vårt klima og uten tak over banen, er de nødt å trene på Østlandet. Hva da med miljøet i Fana IL?

- Hvor er Skøytehallen?

- Hvor er kunstgresset til Nygårdsmyren, Laksevåg T&I sitt tilholdssted. Laksevåg T&I er bydelens eldste idrettsklubb, og har jobbet i flere år for kunstgress. De mister talentene til nyere naboklubber hvor næringslivet har kostet kunstgress. Hvor er kommunens handslag til LT&I. Er det rart ildsjelene går tomme?

- Mange mener at Bergen Kommune sin satsing på idrett er like godt planlagt som corner flagget på Møllenpris Idrettsplass, som ble regulert/plassert utenfor gjerde rundt banen, ved regulering av veien! Det virket lite målrettet.
 
Nei Warloe. Dersom dere ønsker en bedre satsing på idrett, må dere tilrettelegge forholdene bedre. Det er måte på hvor lenge de forskjellige idrettsgrenene kan drive tørrtrening.

Skal idretten i Bergen gjøre fremskritt, er Kommune nødt til å bidra med mye mer kapital enn til nå. Man kan ikke bare håpe på Trond Mohn sin givervilje, samt næringslivet og alle ildsjelene innen idrettslagene. Vi ønsker idrettssatsingen i Bergen Kommune god bedring og et løft! Det trenger den!!

Les mer.       Dette skrev itBergen 28.12.03


Denne artikkelen kommer fra itBergen.no™
http://www.itbergen.no

Adressen til denne artikkelen er:
http://www.itbergen.no/modules.php?name=News&file=article&sid=287