Er byrådet i lommen på utbyggere?
Dato: 14 November kl. 11:47 Emne: Offentlig

Klikk for større bilde
Illustrasjon Rambøll Norge AS
Så er byrådet i gang igjen. Denne gangen sier de ja til en funkis-sjøbod blandt sjøboder fra 1700 tallet!


I følge Bergens Tidende (BT) blir det nye bygget på fire etasjer. De tre nederste skal brukes til kontorer, mens øverste etasje settes av til en luksuriøs leilighet med panoramautsikt over Byfjorden.

Mest oppsiktsvekkende er i følge BT kanskje den arkitektoniske utformingen som er skissert i planforslaget. Den bryter med den vanlige sjøbod-stilen, og får buede vegger i tre, flatt tak og en stor glassfasade mot Byfjorden.

Bygget har allerede vakt reaksjoner.
Fylkeskonservator Per Morten Ekerhovd mener at bygget er et fremmedelement som ikke hører hjemme blant den eksisterende byggningsmasse fra 1700 tallet! 

I følge BT er også naboene, Skuten sameie og Norges Miljøvernforbund, kritiske til arkitekturen på nybygget. Miljøvernforbundet eier Ludeboden, som er en del av reguleringsplanene. Leder Kurt Oddekalv ønsker ikke bygg i moderne arkitektur i nabolaget.

Mange av dem som fulgte med i prosessen rundt bygging av Nye IKEA i Åsane, og som har sett resultatet, mener at Byrådet ikke bryr seg hverken om miljø eller byggeskikk. De er etter manges mening hel på utbygger sin side. Ingen kan påstå at IKEA bygget i Åsane løfter arkitekturen eller miljøet i Åsane!

Alle vet at det er Stortingsvalg neste år, og at Høyre ligger godt an med hensyn til å erobre Regjeringsmakten. Likevel bør ikke Høyre i Bergen tro at byens befolkning finner seg i at Bergens fantastiske arkitektur blir utradert bit for bit. Byens befolkning har tross alt en smertegrense!

 


Denne artikkelen kommer fra itBergen.no™
http://www.itbergen.no

Adressen til denne artikkelen er:
http://www.itbergen.no/modules.php?name=News&file=article&sid=300